Er uddannelsen godkendt?

godkendelse

Der findes ingen officielt godkendte coachuddannelser i DK. Der findes Psykoterapeutiske overbygninger, som giver ret til en registrering som Psykoterapeut under Sundhedsstyrelsens registreringsordning.

SundhedsCoach Uddannelsen (og NLP Practitioner Uddannelsen) fylder rammerne ud for det første år af NLP Psykoterapeut Uddannelsen. I praksis betyder det, at du kan vælge at bygge ovenpå din SundhedsCoach Uddannelse og dermed få en registrering som psykoterapeut, hvilket er det tætteste du kommer på en officiel dansk godkendelse.

Markedet for coachuddannelser er broget, og det kan være ganske svært at gennemskue de mange forskellige tilbud og deres reelle kvalitet. Der er nogle tommelfingerregler, som kan hjælpe dig lidt på vej:

1. Timetal: Du kan sagtens finde en “billig” SundhedsCoach Uddannelse eller NLP Practitioner Uddannelse. Ved en enkelt googling lykkedes det mig at finde en SundhedsCoach Uddannelse til kun 12.750 kroner. Så kan det jo være svært at forstå, hvorfor man skal betale 31.000….. Men blot varigheden giver dig en del af svaret. Du får hvad du betaler for, og selvom timer ikke udgør en kvalitet i sig selv, så er det rigtig svært at proppe 294 lektioners undervisning ind på de 60 lektioner, som du får for den lave pris.

2. Undervisningskvalitet: 5496 kroner er prisen for en NLP Practitioner Uddannelse på fjernundervisning. Men hvorfor så betale 23.000? Igen er der et tidsperspektiv. Langt færre reelle lektioner – 120 timer inklusiv læsning, øvelser og opgaver. Hos os er samme normering på knap 400. Det vigtigste er dog, at det ikke er muligt at læse sig til at beherske de neurolingvistiske principper. De færdigheder du skal udvikle, for at blive så god til din coaching, at du kan arbejde professionelt med den, kræver at du bliver superviseret undervejs. At du får stoffet gennemgået og kan stille spørgsmål. At du ser demoer af hvordan redskaberne virker. At du selv prøver, og får konstruktiv og opbyggende feedback. NLP er ganske stærke sager, og du kan gribe dybt ind i et menneskes mentale mønstre – det kræver en hel del mere end bare en skærm og et tastatur. Dit hold, din underviser og dine undervisningsassistenter er din supportgruppe. Vi kommer tæt på hinanden og skaber den tryghed det kræver, at tilegne sig nye og anderledes metoder.

3. Overbygningsmuligheder: Når din coachuddannelse indgår i et forløb, som skal leve op til offentligt definerede krav, som for eksempel den psykoterapeutiske uddannelse, så smitter kravene selvfølgelig af på den grundlæggende læring. Det er vigtigt at garantere en kvalificeret formidling af de grundlæggende metoder, hvis en coachuddannelse skal danne basis for en Master eller psykoterapeutisk overbygning.

4. Videnskabelig troværdighed: Begejstring er dejlig, men gør det ikke alene. De fleste coachuddannelser handler om at tænke positivt, sætte mål og følge dem. Det rækker desværre ikke. Derfor bør en god coachuddannelse være bygget op på konkret, videnskabelig viden om, hvordan menneskets hjerne og nervesystem fungerer. Når vi saboterer os selv med uhensigtsmæssige handlinger, tanker eller følelser, så er der altid en god grund. Den gode grund kan afdækkes, når vi forstår at kommunikere med de enkelte dele af nervesystemet ved hjælp af netop det sprog, som hjernedelene forstår. Det sprog kaldes Neurolingvistik. I den videnskabelige version beskrives vores metoder som en kognitiv, narrativ psykoeducation, som inddrager aktuel viden om tankernes elektromagnetiske impact på vores celler. Hertil kommer en helt opdateret vinkel, der operationaliserer spejlneuronernes funktion og muligheder. På almindelige dansk handler det om at lære at tale “nervesystem-sprog” – hvilket handler om at udnytte dit sprog til at forstå og justere dine indre strategier og forestillinger.

5. Ekstern censor: Enhver uddannelse med respekt for sig selv har en afsluttende eksamen og en ekstern censor. Derudover skal der være klare beskrivelser af, hvilke kompetencer de studerende skal demonstrere og hvordan de bedømmes.

Har du spørgsmål? Så ring eller skriv endelig.

Tlf – 40275764

Mail